1038 Budapest, Szentendrei út 281.
Tel:+36(1)240-4878;
Mob:06(20)471-6071

Teleszkóp szimmering csere

Az első teleszkópok csúszószáraira tapadt szennyeződések, de maga az idő is kikezdi a tömítettséget biztosító gumi porvédőket és szimmeringeket. A kifáradás látványos nyoma az egyre intenzívebben előbukkanó teleszkóp olaj. Kezdeti stádiumban még csak koszos olajgyűrűk jelennek meg a száron, később a gravitációnak köszönhetően a fékek, féktárcsák és a gumi is kap a nem kívánt kenőanyagból. Jobb megelőzni a bajt!

A teleszkóp belsejében igen kevés olaj rejtőzik, általában 2-6 dl között a méretezéstől függően. A használat során kb. olyan hatások érik, mint a többször használt étolajat. Felmelegszik, lehűl, szennyeződik. És ezt sokszor. Elkerülhetetlen az olaj sűrűsödése, állagának drasztikus megváltozása. Ennek köszönhető az első rugózási jellemzők módosulása is. A motorolajhoz hasonlóan ezt az olajat is érdemes cserélni időnként. Nem elég viszont a „leengedem-feltöltöm” módszer, mert így pont az a szmötyi marad a szárakban, amitől meg szeretnénk szabadulni.

A művelet a teleszkópszárak teljes szétszedésével, aprólékos megtisztításával és precíz összerakásával jár. Nagyon fontos az előírt mennyiségű és viszkozitású olaj használata.

A szerelés munkaideje 2-4 óra a motor típusától és állapotától függően. Az jó minőségű utángyártott szimmeringek árai 3-8 ezer Ft között mozognak, a munkadíj 24 ezer Ft-tól (az árváltozás jogát fenntartjuk).

Hozott alkatrésszel NEM dolgozunk!