1038 Budapest, Szentendrei út 281.
Tel:+36(1)240-4878;
Mob:06(20)471-6071

Fékfolyadék csere

A fékfolyadéknak van egy olyan rossz tulajdonsága, hogy a levegő páratartalmából lassan, de biztosan magába szívja a vizet. Ennek a folyamatosan „híguló” keveréknek egyre alacsonyabb lesz a forráspontja. Tartós idejű (pl. hosszú lejtmenet) és/vagy verseny üzemmódú fékhasználat esetén a folyadék felforrhat, a benne tartózkodó víz gőzzé válik. A kis gőzbuborékok összenyomhatóak, ennek következtében radikálisan csökkenhet a fékhatás, rosszabb esetben a fékkar „beesik”. Ha nem számít rá az ember (és persze miért számítana…), kellemetlen és balesetveszélyes helyzet tud lenni.

Megelőzésként érdemes a fékfolyadékokat maximum két évente frissíteni, lecserélni. Sokszor találkozunk szinte lekvár állagú szmötyivel a tartályokban, pedig a csere sem anyagilag, sem munkaidőben nem jelent túl nagy megterhelést a tulaj számára.

A motor típusától és használati módjától függően különböző típusú fékfolyadékokat alkalmazunk. Közúti, túra igénybevételre tökéletesen elég a DOT4 szabványú folyadék, intenzív használat esetén ajánlott a magasabb forráspontú anyagok betöltése.

Munkadíj: 4500 Ft (DOT4) vagy 5500 Ft (DOT5,1) féknyergenként, anyaggal együtt. Robogók fejidomos verzióinál, rejtett féktartályok esetén külön szerelési díjat számolunk fel.

Hozott fékfolyadékkal NEM dolgozunk!