1038 Budapest, Szentendrei út 281.
Tel:+36(1)240-4878;
Mob:06(20)471-6071

Kormánycsapágy csere

A kormánycsapágy magától soha nem „áll be” egyik napról a másikra. A csapágygolyók, görgők szép lassan eszik be magukat fészkükbe, a kormányzás egyre több erőt igényel, lassú tempónál illetve gyors kanyarvételeknél rendkívül zavaróvá válhat a motor kezelése. A jelenség korai stádiumban csak felemelt és szabadon mozgatható első futóműnél észlelhető. A kormányt csak darabosan lehet egyik végállásból a másikba terelni. A beverődés mértékének erősödésével egy idő után már annyira zavaró a motor használata, hogy a legtöbb ügyfél már önmagától jelentkezik a problémával.

A kormánycsapágy csere lényegesen több szerszámot igényel, mint ami egy átlag háztartásban megtalálható, ezért nem javasoljuk az otthoni elvégzését. A motorkerékpár komplett első futóművét ki kell szerelni. A váznyakba és az alsó villahídra sajtolt csapágyfészkeket a megfelelő célszerszámokkal kell eltávolítani, hogy ne sértsük meg a százados pontossággal megmunkált felületeket. Az új alkatrészek előírásszerű beszerelése és beállítása is igényel némi rutint.

A szerelés munkaideje 2-4 óra, munkadíja 24 ezer Ft-tól ( az árváltozás jogát fenntartjuk). A gyári „egyszerű” golyóscsapágyak helyére az esetek többségében nagyobb teherbírású kúpgörgős csapágyat szerelünk.

Hozott alkatrésszel NEM dolgozunk!