1038 Budapest, Szentendrei út 281.
Tel:+36(1)240-4878;
Mob:06(20)471-6071

Láncszett csere

A görgős-csapos lánchajtás ápolása kellemetlen, de nem elhanyagolható része a motoron végzett karbantartási munkáknak. Megfelelő gondozás (kenés, tisztítás) mellett hosszú élettartamra számíthatunk. Az egyhengeres, nagy hengerűrtartalmú motorok jobban rángatják, hamarabb kifárasztják a láncot mint kiegyensúlyozottabb, sornégyes társaik. A láncspray alkalmazása típustól függően 300-400 kilométerenként javasolt, közben érdemes megvizsgálni a lánc állapotát is.

A közelgő véget egyértelműen jelzi az egyre több heveder oldalán kiütköző vöröses rozsda, mely a csapok száraz futásáról árulkodik.

A hátsó lánckeréken a láncot hátrahúzva nem lehet nagy holtjáték. 2-3 mm-nél nagyobb lógás esetén a lánckerék már kopottnak számít.

A hátsó kereket körbeforgatva a lánc alsó ágában a feszességnek folytonosnak illik lennie. Darabos nyúlás esetén lehetetlen a láncfeszesség korrekt beállítása.

Láncot mindig szettben cserélünk, mivel a fent hagyott öreg alkatrész hamar kifárasztaná az újonnan felszerelteket. A kisteljesítményű motorok bontható patentszemeit leszámítva az összes láncot speciális célszerszámokat igénylő, a gyári szemekkel megegyező szilárdságú záró elemekkel kötjük össze. Minden megbontott csavar a megfelelő nyomatékra húzva hagyja el a műhelyt.  

Az alkatrészek árát a motor típusának ismeretében tudjuk pontosan megadni. Az alkatrészek nincsenek raktáron, beszerzési idejük 1-2 nap. A szerelés munkaideje egy-másfél óra a motor állapotától és felépítésétől függően. A szerelés munkadíja bruttó 13900 Ft-tól, oldalidomos motorok esetében bruttó 16900 Ft-tól (az árváltozás jogát fenntartjuk). 

Hozott alkatrésszel NEM dolgozunk!