1038 Budapest, Szentendrei út 281.
Tel:+36(1)240-4878;
Mob:06(20)471-6071

Fehér oldalfalú motorgumi

Fekete vagy sötét alapszínű chopperek, cruiserek igen látványos kiegészítője lehet a fehér oldalfalú gumiabroncs. Több gyártó is kínálja, a méretválaszték még sajnos hagy kívánnivalót maga után. A csík lehet centi vékony, két-három centi vastag, vagy akár a teljes oldalfal fehér. Hogy szállításkor, szereléskor ne koszolódjon, vízbázisú, kék színű védőfesték réteggel kezelik az oldalfalat. Ezt szerelés után közvetlenül meleg vízzel, ronggyal vagy körömkefével távolítjuk el. A tisztítása hasonló módon meleg szappanos vízzel történhet. Bár hatékonyabb, de oldószeres anyaggal nem ajánlatos terhelni a gumit.

 


Fehér oldalfal házilag.


A képen látható példány egy robogóabroncsra utólagosan, házilag vulkanizált fehér gumicsík. Nem néz ki rosszul, de azért látszik, hogy nem gyári. Ráadásul én nem tartom biztonságosnak sem, a csík fennmaradásának alapvető feltétele ugyanis a ragasztó személy lelkiismeretessége. Mennyire alaposan pucolja le előtte a gumit, milyen hőfokon süti rá az abroncsra,…

Menet közben nem lenne túl vicces dolog, ha egyszer csak leválna a fehér szalag.

   

 

Nem túl gyakori, de biztonságosabb megoldás az utólag beépíthető fehér szegélycsík. A felni és a gumiabroncs pereme közé kell beszerelni, a felfújt abroncs biztonságosan tartja a karikákat. Hátránya, hogy nem simul teljes mértékben az abroncs oldalfalára, így közelről nézve kicsit sufninak tűnik a dolog.