1038 Budapest, Szentendrei út 281.
Tel:+36(1)240-4878;
Mob:06(20)471-6071

« vissza

A gumiabroncsok karbantartásának fontossága!

p>A motorkerékpár abroncsai, ahogy más járművek abroncsai is, létfontosságúak a motorkerékpár biztonságos teljesítménye és kezelhetőség szempontjából. 

Az abroncsok állapotának megőrzése érdekében, a rendszeres karbantartás elengedhetetlen.

A motorkerékpár abroncsai, ahogy más járművek abroncsai is, létfontosságúak a motorkerékpár biztonságos teljesítménye és kezelhetősége szempontjából Gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni, az abroncsok biztonságos működésének megőrzéséhez szükséges karbantartásról. A motorkerékpárok esetében, mindössze két apró érintkező felületre bízza magát a motoros, ezért rendkívül fontos, hogy abroncsait a lehető legjobb állapotban tartsa.

Bármely abroncs, legyen az bármennyire jó konstrukciójú is, meghibásodhat: defekt, nem megfelelő felfújás, túlterhelés, vagy más a használat vagy nem rendeltetésszerű használat során fellépő körülmény miatt. Az abroncs meghibásodása vagyoni kárt, súlyos, vagy halálos sérülést okozhat. Az abroncs-meghibásodásának kockázatának csökkentése érdekében javasoljuk, hogy fogadja meg  abroncsa gyártójának, illetve abroncskereskedőjének tanácsait.

Javasoljuk, hogy mielőtt útnak indulnak végezzenek rendszeres ellenőrzést abroncsukon, és bármilyen abba fúródott tárgyat távolítsanak el egy motorkerékpár kereskedésben, vagy szervizben. Az abroncs meghibásodása súlyos, vagy halálos sérülést eredményezhet. Sok abroncs-meghibásodást vibráció, kidudorodás, rázkódás, vagy rendellenes kopás előz meg. Ha a motorkerékpár használata során vibrációt érez, vagy kidudorodást, púpot, talál, esetleg egyenletlen kopással találkozik, azonnal vizsgáltassa meg abroncsait és motorkerékpárját, képzett szakemberrel.

Nem gyakori, hogy egy megfelelően karbantartott abroncs „kidurran” motorozás közben. Általában a levegő fokozatosan szökik el. Ha durrdefektet, vagy hirtelen abroncs-meghibásodást tapasztal, a következők segíthetnek: amikor észleli a hibát, lassan engedje vissza a gázkart, fogja erősen a kormányt, és kormányozzon, hogy a sávban maradjon. Amikor a motorkerékpár lelassult, és teljesen irányítható, óvatosan fékezzen. Lassan húzódjon az út szélére és álljon meg.